Maistoin siis tänään ensimmäistä kertaa elämässäni soijasta tehtyä ruokaa.

Soijarouheestahan tuli ihan pätevä bolognesekastike. Kun pääsi ajatuksesta eroon, ettei tämä maistu yhtään lihalta, niin kastike maistui oikeastaan aika hyvältä. Kuten Helkaneiti ennusti, ei soija maistu paljon miltään, mutta kyllä se siellä kastikkeen seassa meni. Yllättävän paljon muistutti rakenteeltaan hienojakoista jauhelihaa.

Liotin rouheen liemikuutiolla maustetussa vedessä, ja nakkelin sinne vaikka mitä maustetta sekaan. Sitten paistelin mössöä pannulla, lähti ylimääräinen vesikin ihan hyvin. Sinne sekaan sitten kastike ihan normaaliin tapaan. Tarjoilin sen itselleni vihersalaatin ja täysjyväspagetin kera.

Voin ehdottomasti kelpuuttaa tuon ruokalajin yhdeksi käyttöön jääväksi reseptiksi. Voisin kuvitella, että soijarouhetta olis kiva laittaa (liotettuna tieten) vaikka pitsaan.

Lisäksi neljän hengen annokseen meni neljännespussillinen rouhetta. Pussi maksoi yksistään 1,7 euroa. Verraten jauhelihaan, neljään annokseen menee paketillinen, eikä alle kolmen euron saa pakettiakaan vähärasvaista jauhista. Oli siis ihan todella edullista!

Tänään liikunta ei innosta yhtään. Jääköön siis tänään, pakkopullaa se muuten olisi. Olen pyöräillyt maanantaina ja eilen pitkät lenkit, joten se lepopäivä on tänään ihan ok. Väsyttää tosi ankarasti, voimat menee tänään loput kyllä tenttiin lukuun. Jos saan kirjat kaivettua esiin enää tänään…