Lorvehtiminen jatkuu. Tämä on niitä laiskoja viikonlopun päiviä kun ei ole mitään järjellistä tekemistä. Tai olisi, mutta mikään ei varsinaisesti huvita. Laiskottelu on ylellisyyttä, niin, mutta kauhean tylsää tämä silti on. Voisi vaikka avata opinnäytetyökirjat, mutta olen pudonnut kelkasta. Vaatisi melko paljon työtä päivittää itseni takaisin samalle aaltopituudelle työn kanssa, ja taidan olla aivan liian laiska tekemään sitä enää tänään.

Kokkasin ruuaksi tuorepastaa aurinkokuivattu tomaatti-valkosipuli-öljykastikkeella. Teki kauppansa kyllä myös miehelle. Varsinaisesti en ole vielä siirtynyt siis tekemään oikeaa ruokaa, vaan vaihtanut vain semi-valmiisiin eineksiin. Lisäkkeenä tarjosin kurkku-kirsikkatomaatti-salaatinlehti-suolapähkinä-fetajuusto- salaattia. Sekin oli kyllä oikein hyvää, vaikka omia kokkauksiani tässä kehunkin. En osaa enää kaivata sitä lihaa. Siksi alankin epäröidä, että oliko se joulukinkku niin hyvää.

Ajattelin leipoa vielä pipareita ja viski- sekä taatelikakun. Myös vaaleita piparkakkuja ajattelin tehdä, isoäidinäidin ohjeella. Noita vaaleita ei kovin kauheasti tule syötyä, mutta niiden tekemisessä on läsnä sellainen ihmeellinen nostalgiakaiku, kun teen niin vanhalla reseptillä. Voin sitten yrittää kuvitella, millaista isomummulla on ollut, kun on minun ikäisenä tehnyt vaaleita pipareita pesueelleen (jota minulla ei vielä ole). Joten, vaaleat piparkakut kuuluvat nyt joulupöytään.

Pakkanen on jäänyt pysyvästi siedettäviin lukemiin, joten tänään taidan suunnata ulkoilmaan kävelysauvojen seurassa. Päätä on tuuletettava, kun sisällä on tullut muhittua liki koko päivä. Eilisen juoksulenkin jälkeen huomasin ihmeekseni, etteivät pakarat tulleet kipeäksi. Olen tottunut jo odottamaan sitä, että muutama tunti juoksulenkin jälkeen pakarat kipeytyvät, ja sitten pitää pyytää miestä hieromaan niitä. Hieronnalla se yleensä onkin lähtenyt, siksi olen uskaltanut kipuilusta huolimatta jatkaa. Mutta kaikenkaikkiaan, erittäin hyvä käänne, jos kipuilu alkaa loppumaan tai edes vähenemään.

Palaamisiin, Sontsis.