Tein eilen nimittäin klassiset.

Aamulla söin aamupalan kiireessä, sitten tuli lounasaika ja yritin siirtää nälkää pelkällä jugurtilla. Iltapäivällä oli jo niin kammottava nälkä, että oli pakko laittaa pastaa. Sitten kahdeksan aikaan keitin aivan jumalaista kasvissosekeittoa, ja söin sitä. Kymmenen aikaan illalla iski järjettömät mieliteot ja jopa ihan suoranainen nälkä. Ja ahmimiseksihan se meni. Kirjasin syömiseni häpeissäni kiloklubiin, ja totuus oli raaka: "iltapalani" käsitti kokonaiset 826 kaloria!! Melkoinen shokki oli nähdä nuo luvut näytöllä.

Tämä on se, mitä kutsun klassiseksi. Aamulla ja päivällä ei syö tarpeeksi ja se kostautuu järjettömänä mussuttamisena illalla. Gurujen mukaan päivän kaloreista pitäisi saada puolet klo 15 mennessä. Näin illalla ei tule noita ylitsepääsemättömiä himoja. Olen havainnut tämän ihan käytännössä, ja yrittänyt toimia sen mukaan. Ruokarytmin pitäminen hyvänä on paras ase noita "kohtauksia" vastaan.

Harmittaa tuo munaus kyllä aika hyvin. Mutta ei auta, ei sitä tekemättömäksikään enää saa.

Treenasin eilen sisätiloissa, sillä pakkanen paukkui 30 asteessa. Tanssahtelin, rokkasin, mossasin, hyppelin ja punnertelin eilen tunnin verran Volbeatin tahtiin. Oli ihan älyttömän hauskaa, vaikka yksinään heiluinkin menemään. Harmittaa, ettei ollut sykemittari matkassa. Täsmälliset kulutustiedot olisi ollut hauska laittaa ylös. Melkein koko tunti meni niin, että olin melko rankasti hengästynyt. Tykkään tanssimisesta tosi paljon, vaikkakaan en kyllä ole noilla kuntokeskuksen tanssillisilla tunneilla tuntenut oloani kotoisaksi. Jos joku olisi päässyt eilen touhujani katselemaan, olisi varmaan kyllä pitänyt ihan kahelina.

Aamulla heräsin siihen, että kurkku on kipeä. Tänään täytyy levätä, ettei pääse tauti iskemään pidemmälle. Kiskaisin sellaiset 14 tunnin mittaiset yöunet, varmaan sekin johtuu osittain nyt tuosta, että saatan olla kipeäksi tulossa. Lihaksetkin on melko hellänä, mutta sen luulisin johtuvan eilisestä hyppelemisestä.

Puntari on jostain syystä vihoissaan minulle. Oli siis eilen jo ennen tuota syömiskohtausta. Joulunvietosta kotiutuessa ei näyttänyt kiloja kertyneen yhtään, mutta parin viime päivän aikana on yhtäkkiä pamahtanut jostain 1,5 kiloa. Huomenna on jo punnitus, että eipä ole odotettavissa ainakaan painonlaskua. Jos ne joulukilot unohtui ensin sinne vanhalle kotipaikkakunnalle, ja saivat minut vasta nyt kiinni... Vaikka onhan tämä ihmiskeho melko kummallinen. Nesteenvaihteluakin voi tapahtua kaksikin kiloa helposti. Mutta todellisesta painonlaskusta tai -noususta on näin lyhyellä aikavälillä vaikea sanoa.

Nyt taas opinnäytteen pariin.