Kirjoittelenpa tässä viimeiset rivit, ennen kuin hyppään autoon ja huristelemme joulunviettoon vanhempien luokse. Viimeinen rypistys on nyt pidetty, viimeinen leivonnainen on uunissa ja kohta on lupa rentoutua. Jännittävä ajomatka on silti tulossa, ajokeli on melko oikukas.

Mieliala on kuitenkin noin sata prosenttia korkeampi kuin viimeisen kirjoituksen aikaan. Vaaka taisi saada minut hyvälle tuulelle eilen. Ja vielä tänäänkin. Jännitetään nyt sitten sitäkin, kuinka joulun aikaan käy, tuleeko syötyä kiloja takaisin. Kinkku on määränpäässämme jo kuulema paistettu, mutta en ajatellut pilata hyvää paastoa lopettamalla sitä päivää etuajassa. Sehän olisi kuin varaslähtö jouluun! Eli tähän pötsiin kinkkua valahtaa vasta huomenna.

Pakkaan lenkkitamineet mukaan. Taidan käydä huomenna tai viimeistään joulupäivänä, jos en nyt ihan juoksemassa, niin ainakin kävelyllä. Liikkumisesta saatava ihanan rento olo kruunaa sitten joulun tunnelman. Saatan kyllä jopa innostua, ja lainata anopin suksia. Kokeilisin ensimmäistä kertaa moneen moneen vuoteen hiihtämistä. Toivottavasti säät suosii!

Eilen kyllä pyöriskelin viime hädän jouluostoksilla kaupassa ja siinähän kyllä helposti ihminen repii hermonsa riekaleiksi. Oli melko lähellä, etten alkanut itkeä, kun kolmannen kaupankaan jälkeen en löytänyt etsimääni. Kaupoissa oli noin satakaksi prosenttia kaupungin koko 50 000 asukkaasta. Kaikki tuntui olevan tosi pahalla tuulella, ja se kyllä melkein tarttui. Onneksi älysin ostosten välissä istahtaa ravintolaan syömään ja hengähtämään. Se lopulta pelasti. Mitähän hauskaa tässä joulussa oikein on, jos se suurimmalle osalle tuottaa vaan ahdistusta?

Kyllä minä kaikesta huolimatta olen jouluihminen. Lupaan tässä julkisesti, etten jätä enää yhtään kertaa joululahjojen hankkimista noin viime tinkaan. Suunnittelen ja teen ostokset hyvissä ajoin, jotta vältyn tuolta kauhealta jouluruuhkalta ja vihaisilta ihmisiltä. Ja ennen kaikkea en muutu itse samanlaiseksi!

Nyt käyn noukkimassa piparijuustokakun uunista ja pakkaan viimeiset tavarat laukkuun. Sitten joulunviettoon voikin jo lähteä kärryyttelemään.

Tunnelmallista ja rentouttavaa joulun aikaa kaikille!