Joo, näin yön yli nukuttua tykkään tästä pohjasta vieläkin. Ja tietty, kun vaikuttaa ihan lukijaystävälliseltä, kiitos vain kehuista Kirsu, niin ehkäpä mä pysyttelen tässä toistaiseksi.

Sitäpaitsi, tuo Emersonin mietelause on harvinaisen totta omalla kohdallani, vaikka herra Emerson tuskin ajatteli treenaavaa ja laihduttavaa Sontsista lausahtaessaan tuon kuolemattoman virkkeen. Päivittäin tuskaan tuon painonvaihtelun kanssa (vaikka tiedän, ja olen monta kertaa sanonut, ettei saisi eikä pitäisi). Mutta totuus omassa taaperruksessani löytyy vuositasolla. Vuoden kuluessa olen oppinut niin paljon ruuan ja liikunnan merkityksestä ololle ja mielialalle. Päivittäisissä mielialan nousuissa ja laskuissa tuo pitkäjänteisyys tuppaa niin unohtumaan. Tärkeintä kuitenkin on tuo jatkuvuus, pidetään se mielessä.

Tänään hölkälle. Katsotaan, miten sykkeet pysyy aisoissa, venytän jälleen tuon sähköistetyn kuminauhan rintakehän ympärille. Ja tuomitsen itseni sitten takaisin tullessa sen mukaan...

Noista sykkeistä muuten. Kaavamaisesti laskettu maksimisykkeeni on 188 lpm. Tehdessäni lihaskuntotestiä piikki oli 204 lpm. Otan nyt tästä lähtien tuon sitten maksimisykkeeksi, vaikka saattaahan se kyllä olla vielä korkeampikin. Laskin itselleni laskurilla uudet rajat, ja aaah. Nyt tuntuu heti paljon paremmalta, uusissa rajoissa pysyminen ei ole mitään tuskaa.

Siis en kylläkään oikeasti paljoa hifistele noiden treenien kanssa. Noi sykealueet on viitteelliset. Sykemittari ei ole edes kaikilla lenkeillä mukana. Mutta on kiva tietää kuitenkin, ettei tule oikeasti tehtyä turhaa treeniä rehkimällä liian kovaa ja sitten ei tulisikaan toivottua kehitystä. Taas kerran omat tuntemukset oli paremmin oikeassa, kuin mitkään laskukaavat tai koneet ja mittarit. Kannattaisi luottaa niihin.

Näiden sykerajasepustusten lukeminen on varmana kyllä aika tylsää. Siksipä lupaan taas hetkeksi heittää ne hiiteen. Tärkein pointti oli tässä se, että tuli helpotus sen liian kovaa treenaamis- arvailun suhteen.

Ja tärkeintä oli havainto, että voi, kannattaa ja täytyy luottaa omaan kroppaan!