Sitä on tänään ollut ilmassa. Kävi tällainen perinteinen joulunalusväsähdys. Olen silti sitkeästi leivoskellut ja siivonnut. Leipomukset eivät tule omaan käyttöön, vaan olen viemässä anopille ja myyjäisiin tuotoksiani. Tuntuu, että tuli vähän luvattua liikoja.

Illalliseksi tänään kananmunia ja sienisalaattia. Ei kuulosta ruualta, mutta ai, että oli muuten hyvää. Kävin eilen yhdeksän maissa tekemässä sauvakävelylenkin, tuntui, että pää tuulettui siinä samalla pakkasilmassa. Mutta tällä hetkellä haluaisin vain nukkua ja nukkua. Kohtapa se joululoma alkaakin, onneksi.

Jouluruuista odotan oikeastaan ainoastaan joulukinkkua ja hyviä suklaita. "Paasto" päättyy jouluaattona, tai aatonaattona oikeastaan. Sitten nautitaan joulukinkusta! Onneksi kinkku ei ole kaikista raskain ruuista. En välitä leivonnaisista enää niin kauheasti, ja suklaansyönnissäkin onneksi yleensä raja tulee vastaan. Ajattelin pakata joulunviettoon lenkkikamppeet myös mukaan. Voin kuvitella sellaisen raukean jouluaaton illan, kun olen käynyt juoksemassa, joulusaunassa ja syönyt hyvin. Sen päälle on aivan taivaallista istahtaa hämärään olohuoneeseen, lukulampun alle lukemaan hyvää kirjaa ja nauttimaan pari suklaakonvehtia.

Tänään laitan vielä piparkakkutalon kasaan, se on myyjäisissä arpajaisvoittona. Viime vuonna arvat meni kuin kuumille kiville, kun osallistujat sanoivat haluavansa sen talon :)

Pinnistetään vielä vähän, me kaikki! Kohta se joulu jo tulee.

 Muoks: En osaa vielä lisätä itse kommentteja, mutta kiitos Kirsu ja Bebe kommenteista! Hienoa, että tänne kuitenkin ihmiset löytää muutosta huolimatta!