Ai ai, kun istumalihakset on kivan kipeet eilisestä pumpista. Päätin mennä sinne unettoman yön ja tajuttoman sumuisen pään takia, ja kyllä kannatti. Sumu haihtui suurimmaksi osaksi, ja nyt on taas kohtuullisen hyvä olla. Askelkyykyt on kyllä näköjään pakaroille poikaa, jospa niistä munkin lattapeffa saisi vähän uutta muotoa.

Olen alkanut jostain syystä oikein kunnolla pukeutua viime viikkoina. En tavallisesti arkena kauheasti mieti mitä panen päälle tai meikkaanko tai laitanko tukkaa. No, nyrhitytin ja nyrhin tukkaani lyhyemmäksi, joten sitä joutuu joka aamu laittamaan, jos johonkin meinaa mennä. Ostamiani vaatteita tykkään vaihdella ja kokeilla, miltä eri kokonaisuudet näyttää. Kai se on tää kesä, ja hyvä fiilis omassa kropassa. Sitä haluaa näyttää muillekin sitä hyvää oloa.

Lisäksi olen käyttänyt joululahjaksi saamaani kesähajuvettä iloissani. Kunnes tänään tajusin, että mistäs ne kipeät poskiontelot ja nenä oikein tuleekaan... En käytä kuin yhden suihkauksen niskan taakse tai ranteisiin, mutta mä olenkin sellainen mimosa, että tuostakin oireita voi tulla. Pitää katsoa, alkaako helpottaa lopettamalla tuo hajuvesi, vai onko kyseessä pahentuneet siitepölyoireet vai mikä.

Gradun tekoa kyllä yritän vältellä koko ajan, milloin milläkin syyllä. Monta päivää on jo mennyt pilalle päiväunien takia, pää on niin jumissa sitten unien jälkeen, ettei mistään tule mitään. Sitten selaan uutiskeskusteluja tai makaan sängyssä kunnes pitää mennä syömään iltapala ja laittaa nukkumaan. Huono valinta on tällä hetkellä nää päiväunet.

Mutta yöllä ei nukuta, kun on kuin päivällä. Täällä tarpeeksi pohjoisessa aurinko ei lepää kesällä lainkaan. Linnut livertää yötä päivää. Ei kai silloin malta nukkua. On vain sellainen pöhnä päällä jatkuvasti, kun nukkuu pieniä pätkiä milloin sattuu. Ehkä mä paan vaikka viltin ikkunaan ensi yöksi, jos nukuttaisi kunnolla.

Tänään katselen graduhommia ainakin pari tuntia ja käyn illan tullessa sitten hölkkäämässä vähän. Jos tulis uni paremmin.