Paitsi se lohiparka, jonka pyrstöpuolen palanen juuri päätyi kitusiini. Herkkua, namnam. Mä kyllä rakastan graavilohta. Aamupala on paras silloin, kun se sisältää kaksi palaa ruisleipää, päällä reilusti graavilohta ja kupin kahvia ja Hesarin. Pitkät aamut on kyllä ihania. Tulee oikein sellainen seesteinen ja kotoisa olo, tunne siitä, että kaikki on hyvin.

Eilen olin oikein, oikein tuottelias. Paiskin hommia jotakuinkin yhdestätoista iltayhdeksään. Ja voin olla todella tyytyväinen lopputulokseen. Tuollaisia työpäiviä tarvittaisiin kyllä nyt noin kymmenen putkeen. Siis oikeasti. Laskin, että toukokuun kaksi ensimmäistä viikkoa täytyy synnyttää 50 sivua tekstiä. Ei pelkästään graduun, tänk kuudness.

Nyt alkaa jo tämä yksinolokin sujua. Itseasiassa, eiliselle työputkelle olikin välttämätöntä olla yksin. Jos tässä olisi häärinyt mies tai joitain muita tyyppejä ympärillä, en olisi pystynyt keskittymään läheskään yhtä hyvin. Mutta kaipasin kyllä silti vähän ihmiskontaktia. Eikö ole aika pateettista mennä kauppaan vain jotta saisi jutella edes kassaneidin kanssa? Vaikka tiedän, että joillakin tilanne oikeasti on niin hirvittävän yksinäinen, ja sitä ajatellessa tulen kyllä ihan pohjattoman surulliseksi. Kun en itse meinaa kunnolla osata olla puolta viikkoa yksin.

Taidan mennä liikkumisten suhteen fiiliksellä tänään, ja käydä tekemässä juuri niin pitkän ja matalan sykkeen lenkin, kuin luonnolliselta tuntuu. En yritäkään pakottaa noihin syke- tai aikarajoihin. Venyttelin eilen oikein ahkerasti jalat. Olin kyllä hämmästynyt, miten hyvältä tuntui. Jalat tuli lämpimiksi ja joustaviksi, ihmettelen, että kuinka se venyttely onkin sitten monesti niin helppoa unohtaa.

Pidin eilen kasvispäivän. Tein päivälliseksi kasvissosekeittoa bataatista, perunasta, porkkanasta ja sipulista. Ja ruokakermasta. Hieman jäi harmittamaan persiljan puute, minun kasviskeittooni se kuuluu erottamattomasti. Bataattia ei kannata laittaa liikaa, sillä silloin keitosta tulee liian makeaa. Maistuu kyllä lapsille, mutta makeaa keittoa on minun aika hankala syödä itse. Tänään lienee toinen lihaton päivä, sillä eilisiä ruokia on jäljellä ihan mahdottoman paljon.

Graavilohessa on muuten tosi paljon suolaa. Mutta maanantain punnituksen pitäis mennä ihan hyvin siitä huolimatta.

Nyt taas paiskimaan töitä.