Päätimme miehen kanssa pitää ennen joulua pikkupaaston. Jouluun asti elelemme kasvisruualla, ja viikonloppuisin herkuttelemme kanalla tai kalalla. Se on osa valmistautumistamme jouluun. Mutta toiveena on tietenkin myös keveämpi olo.

Nyt, kun “paastoa” on takana hurjat kaksi päivää, alan taas huomata, että lihansyöjän mielikuvitus on todella surkea. Olen kirjoittanut aikaisemminkin tavoitteestani vähentää lihankulutusta. Olen tähän mennessä onnistunut melko vaihtelevasti. Ruuanlaitossa tuntuu, että pääraaka-aine puuttuu. Minkä ympärille sitä sen aterian sitten oikein rakentaa? Mielikuvitukseni riittää juurespihveihin, -pulliin ja keittoihin. Siinäpä se sitten. Ei kolmea ruokalajia jaksa vuodet läpeensä syödä. Ideoita siis kaivataan.

Toisekseen ruokaloissa kasvisruokailija vaikuttaa olevan kurjassa asemassa. Ruuat on monesti tosi kammottavia. Tänään söin porkkanasuikaleita vehnäjauhokastikkeessa. En normaalisti purnaa ruuasta (miten sitä muuten olisi tähän kuntoon päässyt), mutta nyt on taas avattava sanainen arkku. Uskon, että kasvisruoka voisi olla hyvääkin. Kiitollinen täytyy tietysti olla, että kasvisvaihtoehtoa on aina tarjolla. Voi olla myös makutottumuskysymys, kasvisruoka on kuitenkin erilaista kuin liharuuat.

Opiskelu on kyllä välillä hektistä hommaa. Olen suurimman osan ajasta ihan tajuttoman väsynyt, jo pelkästään vuodenajasta johtuen. Mutta myös tuo ajatustyö vie voimaa, jollakin käsittämättömällä tavalla. Miten paljon sitä voi väsyä pelkästä lukemisesta ja kirjoittamisesta?

Olen miettinyt, että vaihtaisin blogini johonkin hieman uudempaan blogipalveluun. Blogitus.net on ominaisuuksiltaan aika niukka. Ja vanha. Mietin, että kuinka käy, jos vaihdan blogiani uuteen osoitteeseen. Vanhojen kirjoitusten siirtäminen käy työstä sekin. Ajatus on muhimassa kuitenkin.

Toisekseen, moni pitkän matkan tsemppisisko näkyy vaienneen kokonaan. Ikävähän tässä oikein tulee. Päivitän blogilistaani taas jossain vaiheessa, siihen mennessä yritän löytää taas myös uusia tuttavuuksia. Etsin erityisesti niitä, jotka painiskelevat enemmän kuin viiden ylimääräisen kilon kanssa. Tosin, asenteestahan siinä on kysymys! Jos sinulla on oma blogi, johon voisin käydä tutustumassa, vinkkaahan kommenttiosiossa. Tulen varmasti vierailulle, ennemmin tai myöhemmin!

Nyt lähden ripustamaan koneeseen unohtuneet pyykit kuivumaan ja hemmottelen itseäni pienillä päivänokosilla. Illalla jumppaamaan BodyBalanceen, ihanaa :)