Olen muutamana päivänä lueskellut juoksufoorumeita ja imenyt itseeni vaikutteita. Nyt on aika alkaa tsekkaamaan, miten täyttäisin uuden vuoden lupaukseni, ja hankkisin vähän järkeä tähän juoksemishommaan. Toisaalta on kiva juosta vaan, mutta olisi mukava ehkä se ohjelma saada, tietäisi vähän mitä tekee. Se motivoisi minua ehkä vähän enemmän.

Tänään kävin 40 minuutin lenkin hölkyttämässä. Sykemittarikin oli pitkästä aikaa mukana, ja pistin siihen rajoiksi nuo kaavamaisesti lasketut sykkeet peruskestävyysalueelle. Oli kyllä vähän tuskaista hommaa. Lunta oli satanut ja tiet olivat auraamattomat, joten sain tai jouduin hölkkäämään pehmeässä lumessa. Ja siitäkös pumppu innostui, oli tosi vaikea saada pysymään sykkeet tarpeeksi alhaalla! Meno oli tooosi hidasta, eikä oikein tuntunut missään, lenkin pituus 4 km. Ja melko teknistähän tämä sykemittarin kanssa raplaaminen on.

Mutta gurujen mukaan täytyisi pitää sykkeet alhaalla peruslenkeillä, niin että yritetään nyt sitten. Ja eipähän käynyt ainakaan liian rasittavaksi tuo lenkki tänään. Ainoastaan siltä osin rasitti, että kengät ja kamppeet kastui kovassa lumisateessa. Mutta äkkiäkös ne kuivaa.

Edelleen vähän mietityttää tämä elopaino, että jos alan treenaamaan kovempaa, niin kuinka nuo raajat kestää. Mutta alaspäin mennään. Ruhon raahaaminen pienillä juoksuaskelilla kulutti sykemittarin mukaan tänään 440kcal, melko hurjat nuokin lukemat.

Syömiset handussa kivasti. Nyt sitten jatketaan opparin viilausta, heti kunhan olen saanut vähän kupuani ravittua. Olen luvannut itselleni palauttaa opparin tällä viikolla. Yritetään pitää siitä kiinni!