Pakkanen lauhtui noin kymmeneen asteeseen, joten olikin jo aika kaivella juoksukamppeet esiin ja suunnata lenkille. Motivaatio oli vähän hukassa, mutta koskapa juuri olen hankkinut ne urheiluliivit niin täytyihän ne nyt ainakin käydä testaamassa.

Kymmenessä asteessa juoksu kulki periaatteessa ihan hyvin. Ihan loppumatkasta alkoi tuntua, että alkaa happi käydä sillä tavalla vähiin, että on raskasta juosta. Lopuksi tulki vielä kylkipistos, mitä ei kyllä ole tapahtunut tosi pitkään aikaan. Vähän aikaa juoksin alusta huivi kasvoilla, mutta se kävi niin ahdistavaksi, että pakko oli siitä luopua. Ja tarpeeton se kyllä lopulta olikin, pystyin juoksemaan ilmankin hyvin eikä alkanut yskittää laisinkaan. Noin 50 minuuttia meni seitsemään kilometriin. Nopeudet ei edelleenkään päätä huimaa, mutta ei mopolla mahottomia, niin kuin sanotaan. Elopainoa on vielä paljon, ja harjoittelu on ollut välillä vähän vaihtelevaa. Mutta eteenpäin mennään.

Uudet liivit olivat kyllä kivat, tukevat. Vaikka odotin kyllä vähän vähemmän liikettä, mutta kun liiveihin tottui, niin oikein mukavat olivat. Meikäläisen varustusta tuskin saa liikkumattomaksi ilman ilmastointiteippiä. Eivät urheiluliivit koskaan ole mikään ilo silmälle, tärkeintä kun toimii. Olen erittäin tyytyväinen ostokseeni. Hytkyminen ja pomppiminen vähenivät edellisiin urheiluliiveihini verrattuna varmaan viidesosaan. Liivit lähtivät mukaan Changesta, klubiin liittymällä sai puoleen hintaan. Samainen mallihan voitti myös Sport- lehden liivitestin.

Tänään oli myös sikäli poikkeuksellinen lenkki, että juoksin ilman musiikkia. Välillä olen epäillyt, että musiikin kuuntelu tehostaa suoritusta vähän turhankin paljon. Joten jätin tänään napit pois ja kokeilin miltä se juokseminen tuntuu. Hiljaisuudesta nyt ei oikein voi puhua, pitkä pätkä normaalia lenkkiäni kulkee suhteellisen vilkasliikenteisen tien vieressä. Olin ehkä taikauskoinen sen musiikin vaikutuksen suhteen, ainoastaan se "ajanviete" vaikutti puuttuvan. Tuli keskityttyä juoksemiseen ja kropan tuntemuksiin paljon enemmän. Eikä tarvinnut pähkäillä juoksurytmin kanssa, kun ei vaistomaisesti alkanut hakea biisin tahtia askellukseen.

Jännityksellä maanantain tuloksia odotan. On tullut syötyä kuitenkin melko paljon ja silleen. Mutta en voi olla varma, jonkinlainen pudotus saattaa olla odotettavissa, siis ehkä joitain satoja grammoja. Jos ei nyt ihan käsistä repeä tämä homma. Ja miksipä repeäisi, meidän rakas autoparkamme on hajalla, joten pysymme visusti kotosalla koko viikonlopun. Nyt voisi opetella vaikka jonkin ihan uuden kasvisruokalajin!

Olen kyllä alkanut pelätä, ettei se joulukinkku maistukaan niin hyvälle, kuin muistelen.