Kävimme tänään syömässä miehen kanssa kiinalaisessa, ja söimmä oikein pitkän kaavan mukaan. Joten varoitus, seuraava teksti ei sovi herkille ja kalorikammoisille

 

Tässä sitten vähän shokkihoitoa jälkikäteen, myös kaikille muille kiinalaisen ruuan ystäville:

 

Alkuruoka: Kevätkääryle 97 kcal

 

Pääruoka: Kanaa hapanimeläkastikkeessa 608 kcal (jättiannos, söin kokonaan!)

       Jasmiiniriisiä 155 kcal (riisiä välttelin tarkoituksella)

 

Jälkiruoka: Friteerattu banaani 265 kcal

        Vaniljajäätelö 80 kcal

        Siirappi 121 kcal (vain 2 rkl, voitteko uskoa!)

        Jaffakeksi 53 kcal

 

Ruokailun saldo: 1386 kaloria.  (tiedot hankittu kiloklubista)

Olenkohan joskus ajatellut, että kiinalainen ruoka on jotenkin kevyttä? Ainakin siinä on kasviksia? Hyvää rasvaa? Jotain...?

No, kiinalaisessa käydään aina välillä syömässä, eikä siinä mitään. Tuo oli yhdistetty lounas, välipala ja illallinen. Päivän kalorit jäivät noin 400 kcal silti vajeille, joten ei siinäkään suhteessa mitään ongelmaa. Olen vain hieman hämmentynyt, että miten paljon siinä oikeasti onkaan sitä energiaa. Nälkä ei ole, ja tuskin enää tänään tuleekaan, sillä ruokaa oli paljon. Ei kaikkea olisi pakko ollut syödä, mutta hämmästyksekseni huomasin, että menihän se kaikki. Sudennälkä oli. Ja jälkiruuastakin nautin, kun kerrankin sinne ravintolaan mentiin. Ja kuitenkin, koostumus ei voi olla kovin paha, sillä kiloklubin energiapallo ja kasvispallo ovat vihreät, sekä kuitupallo keltainen. Herkkupallo on tosin punainen, jälkiruuasta johtuen. Sitäkin sattuu.

Laihduttajan pitäisi olla ihan kauhuissaan tällaisesta? Tähän elämään näitä mahtuu ja kuuluu, tämä on elämä jota minun pitää pystyä elämään loppuelämäni. Ja en todellakaan aikonut olla käymättä kiinalaisessa tai jossain muussa ravintolassa enää ikinä. Mutta sen verran täytyy sanoa, että ei näitä usein kestä ottaa. Se mikä minulla on viime aikoina mennyt pieleen, on se, että otan turhankin rennosti tämän homman. Toisin sanoen, en oikein ole tarpeeksi välittänyt viime aikoina siitä mitä syön. Silloin tällöin tai kohtuudella herkuttelu tai huonomman ruuan syöminen ei haittaa, mutta välillä pääsi vähän hämärtymään, mitä se silloin tällöin on. Se ei ole ainakaan joka toinen päivä.

Että vaikka kuinka rennosti ottaa, niin silti ei voi syödä mitä tahansa. Tämän olen nyt yrittänyt sisäistää, ja ymmärtää. Suurimman osan aikaa pitää syödä kunnollista ruokaa, ja sitä saa ja kuuluu syödä niin paljon, ettei nälkäisenä tarvitse kuilottaa. Ja silloin tällöin saa ja pitää herkutella. Ihan niinku äiti sanoi meille lapsille, syöt kunnon ruuan ensin, sitten saat syödä vähän herkkuja. Saa nähdä, kuinka jaksan ja muistan nyt uuden vuoden voimin pitää kiinni edellä mainitusta. Mutta ainakin olen lähtenyt "uuteen" yritykseen, ryhdistäytynyt siis hieman, ainakin viimeiset pari päivää ja tästä eteenpäin (hyvä sanoa näin ruokaorgioiden jälkeen).

Ja se liikunta, se liikunta. Tänään vihersin kateudesta katsellessani kaverin kuntokeskuksen tarjontaa. Kaverilla kuntokeskus sijaitsee parin sadan metrin päässä, ja on jos jonkinlaista jumppaa, salia ja treeniä tarjolla aamusta iltaan. Itsellänihän lähin paikka on yli 4 km päässä, siis opiskelupaikkakunnalla. Ja kotipaikkakunnalla ei sellaista ole lainkaan.  Jos asuisin noin lähellä, kävisin varmaan joka päivä! Mutta pari kertaa viikossa on kyllä ihan hyvä suoritus, ilman autoa, tai edes julkisia, säiden armoilla kulkiessa.

Että tällaista tänään. En ole murheissani, vaikka ravintolassa käytiin. Mutta uudelleen ei ihan heti, kiitos.

p.s. eilisestä avautumisesta vielä sen verran, että... mielestäni hyvin erilaiset asiat ja ihmiset ovat kauniita. kaunista ei minusta ole pelkästään hoikkuus. vaikeaa määritellä, mikä tekee ihmisestä kauniin, se on vain sitä jotain. ja oma kauneuskäsitykseni ei ole pelkästään sitä, mitä media meille syöttää. ihan siltä varalta, että joku olisi eilisestä saanut väärän kuvan!